Chili rellenos

Chili rellenos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

45 min

De här milda chilifrukterna med härligt ostig fyllning är perfekta som tillbehör till burgare eller som snacks bland annat småplock. Att fritera i klaririerat smör ger dessutom en lite nötig, smörig smak som är svårslagen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Frityrsmet:

  • 3 dl majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mineralvatten

Gör så här:

Gör så här:

Skär ett snitt i chilifrukterna på längden och kärna ur dem. Blanda ihop riven ost med färskost till en kräm. Fördela ostkrämen i chilifrukterna med t ex en tesked och nyp ihop dem.

Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Värm smöret till ca 140°. Doppa chilifrukterna i frityrsmeten och vänd dem i panko. Fritera ca 1½ min på varje sida. Servera dem nyfriterade.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem