Chili rellenos

Chili rellenos

45 min
De här milda chilifrukterna med härligt ostig fyllning är perfekta som tillbehör till burgare eller som snacks bland annat småplock. Att fritera i klaririerat smör ger dessutom en lite nötig, smörig smak som är svårslagen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chili-rellenos/

Gör så här

  • Skär ett snitt i chilifrukterna på längden och kärna ur dem.
  • Blanda riven ost med färskost till en kräm. Fördela ostkrämen i chilifrukterna med t ex en tesked och nyp ihop dem.
  • Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten.
  • Värm oljan till ca 140°.
  • Doppa chilifrukterna i frityrsmeten och vänd dem i panko. Fritera dem runtom ca 3 min.
  • Servera dem nyfriterade.
Klart!
Energi:

150 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Färska gröna jalapeño eller padrones
12
3 dl
150 g
Frityrsmet:
Majsstärkelse
3 dl
Ägg
1
Salt
1½ tsk
Bakpulver
½ tsk
Mineralvatten
1 dl
Rapsolja
2½ dl
Panko
2 dl