Chili rellenos

Chili rellenos

Betyg

(11 st)

45 min

De här milda chilifrukterna med härligt ostig fyllning är perfekta som tillbehör till burgare eller som snacks bland annat småplock. Att fritera i klaririerat smör ger dessutom en lite nötig, smörig smak som är svårslagen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Frityrsmet:

  • 3 dl majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mineralvatten

Gör så här:

Gör så här:

Skär ett snitt i chilifrukterna på längden och kärna ur dem. Blanda ihop riven ost med färskost till en kräm. Fördela ostkrämen i chilifrukterna med t ex en tesked och nyp ihop dem.

Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Värm smöret till ca 140°. Doppa chilifrukterna i frityrsmeten och vänd dem i panko. Fritera ca 1½ min på varje sida. Servera dem nyfriterade.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem