Chicken Shawarma
•
Arbetstid: 50 min
Brunch
Huvudrätt
•
Chicken Shawarma är streetfood från Mellanöstern. Kycklingen marineras med massa underbara kryddor och yoghurt. Sedan fylls orientaliska tunnbröd med nystekt kyckling, saltgurka, rödlök, aioli och tahinidressing. Det är även gott att fylla bröden med lite muhamara. Rulla ihop och njut av denna ljuvliga Shawarma.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
700 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Vitlökspulver
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
½ tsk |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
|
Salt
|
2 tsk |
| 2 dl |
Tahinidressing:
|
Tahini
|
½ dl |
|---|---|
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kallpressad olivolja
|
1 tsk |
|
Salt
|
Ailoi:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Matolja
|
2 - 3 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Saltgurkor
|
4 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Bladpersilja
|
1 knippe |
|
Granatäppelsirap
|
ev 2 msk |
|
Libabröd
|
4 |
Gör så här
Kyckling:
Tahinidressing:
Ailoli:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1274 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,5 g |
| Protein: | 16 % | 50,1 g |
| Fett: | 64,5 % | 92,9 g |
| Kolhydrater: | 19,5 % | 61,3 g |