Chefs burger med karamelliserad lök
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
&format=webp)
Saftig burgare på högrev och entrecote skapad av Christian Hellberg, Årets Kock 2001. Njut med massor av ost, karamelliserad lök, picklad gurka och dressing med sting av senap och dragon.
Ingredienser
Burgare:
Högrevsfärs
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
100 g |
Picklad gurka:
Gurka, ca 400 g
|
1 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1¼ dl |
Strösocker
|
2 dl |
Vatten
|
3 dl |
Stjärnanis
|
3 |
Kryddpepparkorn
|
5 |
Lagerblad
|
2 |
Dressing:
Majonnäs
|
2 dl |
---|---|
Stark senap
|
2 msk |
Skånsk senap
|
1 msk |
Hackad färsk dragon
|
½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Karamelliserad lök:
Silverlökar, ca 175 g
|
2 |
---|---|
50 g | |
Mörkt muscovadosocker
|
2 msk |
Öl
|
1½ dl |
Till servering:
Isbergssallad
|
¼ huvud |
---|---|
Plockade blad av färsk dragon
|
|
Hamburgerbröd
|
4 |
Gör så här
Picklad gurka:
Dressing:
Karamelliserad lök:
Burgare:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
1095 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 48 g |
Fett: | 81 g |

