Burgare med aubergine och yoghurtsås

Burgare med aubergine och yoghurtsås

Betyg

(6 st)

Hamburgare blir extra goda med en skiva stekt aubergine och en klick yoghurt på toppen. Servera gärna burgaren med couscous.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Burgare:

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp buljong och rör ner couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Rör ner smör. Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Stek burgare och aubergine i smör i omgångar stekpanna. Salta och peppra. Mosa osten och blanda med matyoghurt och rosmarin. Lägg ihop aubergineburgarna. Servera med couscous och sås.

Tips:

Du kan byta ut burgare mot skivad falukorv.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 695 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem