Burgare med aubergine och yoghurtsås

Burgare med aubergine och yoghurtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Hamburgare blir extra goda med en skiva stekt aubergine och en klick yoghurt på toppen. Servera gärna burgaren med couscous.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Burgare:

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp buljong och rör ner couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Rör ner smör. Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Stek burgare och aubergine i smör i omgångar stekpanna. Salta och peppra. Mosa osten och blanda med matyoghurt och rosmarin. Lägg ihop aubergineburgarna. Servera med couscous och sås.

Tips:

Du kan byta ut burgare mot skivad falukorv.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 695 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem