Burgare med aubergine och yoghurtsås

Burgare med aubergine och yoghurtsås

30 min Huvudrätt
Hamburgare blir extra goda med en skiva stekt aubergine och en klick yoghurt på toppen. Servera gärna burgaren med couscous.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp buljong och rör ner couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Rör ner smör.
  • Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka.
  • Stek burgare och aubergine i smör i omgångar en stekpanna. Salta och peppra.
  • Mosa osten och blanda med matyoghurt och rosmarin.
  • Lägg ihop aubergineskivorna ned en hamburgare emellan. Servera med couscous och sås.
Klart!
Tips:

Du kan byta ut burgare mot skivad falukorv.

Energi:

695 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Couscous
4 dl
Grönsaksbuljong
4 dl
2 msk
Burgare:
Köttfärs
300 g
Stor aubergine
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm