Broccoligratäng med pasta

30 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Broccoligratäng med pasta

Broccoligratäng med pasta och ädelost är en jättegod kombination. Om du gillar hetta i maten kan du med fördel lägga till 1 tsk chili flakes i äggstanningen. Servera denna vegetariska pastagratäng med en blandad grönsallad.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Broccoli
250 g
Ägg
2
2 dl
1½ dl
140 g
Salt
1 tsk

Till servering:

Babyspenat
100 g
Cocktailtomater
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Koka i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt rinna av och blanda med den kokta pastan i en smord ugnsform.
  • Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, smulad ädelost och salt. Häll äggstanningen över pastan i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt stå ca 10 min, gör under tiden salladen.
  • Skölj spenaten. Halvera tomaterna. Skär gurlan i bitar. Blanda i en salladsskål.
  • Servera gratängen med salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

607 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,6 g
Protein: 19,4 % 29 g
Fett: 32,5 % 22,3 g
Kolhydrater: 48,1 % 71,9 g
https://www.arla.se/recept/broccoligratang-med-pasta/