Bostongurka
45 min
Tillbehör
•
Testa att göra hemgjord bostongurka. Underbart gott att servera till grillad korv och hamburgare. Denna bostongurka är även väldigt god att röra ut med gräddfil. En kall god sås att servera till panerad fisk - Mums!
Ingredienser
|
Västeråsgurkor
|
500 g |
|---|---|
|
Röd paprika
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
Ättikslag:
|
Ättiksprit 12%
|
1¼ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Gula senapsfrön
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
EXTRA HÅLLBAR BOSTONGURKA: Blanda 1 msk bostongurka med 1 krm natriumbensoat. Rör sedan ut med resterande bostongurkan i kastrullen. Fördela gurkan i väl rengjord glasburk med lock. Låt svalna och förvara i kylen.
Näringsvärden, per dl
Energi:
163 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 4 % | 1,6 g |
| Fett: | 8,7 % | 1,6 g |
| Kolhydrater: | 87,3 % | 35 g |