Bönsallad med löktsatsiki
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En matig bönsallad med blandade bönor och haricots verts passar bra till kryddiga korvar. Prova färsk lök i tsatsikin istället för vitlök och gurka.
Ingredienser
|
Färsk haricots verts
|
100 g |
|---|---|
|
Frysta sojabönor
|
250 g |
|
Stora vita bönor, 400 g
|
1 burk |
|
Blandad sallad
|
1 liter |
| 1 burk | |
|
Flingsalt
|
Löktsatsiki:
|
Färska lökar
|
2 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Till servering:
|
Kryddig korv, t ex merguez
|
300 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
649 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,2 g |
| Protein: | 21,4 % | 34,2 g |
| Fett: | 62,7 % | 46 g |
| Kolhydrater: | 15,9 % | 25,3 g |