Blåbärsglass med marängtopp
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
•
Hemlagad blåbärsglass med varm och fluffig maräng på toppen. En variant på Glace au four men med färsk frukt, bär och blåbärsglass istället.
Ingredienser
Glass:
|
Frysta blåbär
|
225 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Blandade färska bär t ex jordgubbar
|
4 dl |
|---|---|
|
Nektariner
|
2 |
Maräng:
|
Äggvitor
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
386 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 4,4 % | 4,2 g |
| Fett: | 38,5 % | 16,8 g |
| Kolhydrater: | 57,1 % | 54,3 g |