Blåbärsglass med marängtopp

30 min
Arbetstid: 30 min
Dessert
Blåbärsglass med marängtopp

Hemlagad blåbärsglass med varm och fluffig maräng på toppen. En variant på Glace au four men med färsk frukt, bär och blåbärsglass istället.

Ingredienser

Glass:

Frysta blåbär
225 g
2 dl
Florsocker
1 dl
Blandade färska bär t ex jordgubbar
4 dl
Nektariner
2

Maräng:

Äggvitor
2
Strösocker
1 dl

Gör så här

  • Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Skär bär och frukt i bitar.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker.
  • Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng.
  • Sätt in glasen i övre delen av ugnen ½-1 min tills marängen får färg.
  • Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
  • Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

386 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,4 g
Protein: 4,4 % 4,2 g
Fett: 38,5 % 16,8 g
Kolhydrater: 57,1 % 54,3 g
https://www.arla.se/recept/blabarsglass-med-marangtopp/