Blåbärscheesecake i glas

1 tim 20 min Efterrätt
Blåbärscheesecake i glas

Både smal och snabblagad blåbärscheesecake. Perfekt när du längtar efter något gott.

Ingredienser

Frysta blåbär
125 g
Digestivekex fullkorn
10
Gelatinblad
2
250 g
1 dl
Florsocker
¾ dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas.
  • Rör kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
  • Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen. Blanda ner blåbären.
  • Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen.
  • Låt stå i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/blabarscheesecake-i-glas/