Blåbärscheesecake i glas

Blåbärscheesecake i glas

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Både smal och snabblagad blåbärscheesecake. Perfekt när du längtar efter något gott.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen. Ställ i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem