Birchermüsli

12 tim
Arbetstid: 10 min
Brunch Frukost
Birchermüsli

Denna gröt - även kallad overnight oats - serveras som en typisk frukost i Schweiz. Den är både näringsrik och mättande. Rör ihop på kvällen, låt stå i kylen över natten och servera direkt på morgonen tillsammans med den goda toppingen.

Ingredienser

Torkade aprikoser
50 g
3 dl
Apelsinjuice
1 dl
Ljusa russin
1 dl
Havregryn
1 dl
Linfrön
2 msk
Malen kanel
½ tsk

Till servering:

250 g
Grönt äpple
1
Hallon
125 g

Gör så här

  • Strimla aprikoserna.
  • Blanda alla ingredienser väl i en bunke. Täck och ställ kallt över natten.
  • Häll upp i portionsskålar och toppa med cottage cheese, klyftat äpple och hallon.
Markera receptet som tillagat

Addera valfria frön eller nötter till serveringen för extra crunch!

Näringsvärden, per port

Energi:

254 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,1 g
Protein: 20,6 % 12,9 g
Fett: 25 % 7,2 g
Kolhydrater: 54,4 % 34 g
https://www.arla.se/recept/birchermusli/