Birchermüsli
12 tim
•
Arbetstid: 10 min
Brunch
Frukost
•
Denna gröt - även kallad overnight oats - serveras som en typisk frukost i Schweiz. Den är både näringsrik och mättande. Rör ihop på kvällen, låt stå i kylen över natten och servera direkt på morgonen tillsammans med den goda toppingen.
Ingredienser
|
Torkade aprikoser
|
50 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Apelsinjuice
|
1 dl |
|
Ljusa russin
|
1 dl |
|
Havregryn
|
1 dl |
|
Linfrön
|
2 msk |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
Till servering:
| 250 g | |
|
Grönt äpple
|
1 |
|
Hallon
|
125 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Addera valfria frön eller nötter till serveringen för extra crunch!
Näringsvärden, per port
Energi:
254 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 20,6 % | 12,9 g |
| Fett: | 25 % | 7,2 g |
| Kolhydrater: | 54,4 % | 34 g |