Bagna cauda

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Tillbehör
Bagna cauda

Smakrik dippsås av varmt smör med suverän sälta av sardeller och hetta från vitlök. Receptet på denna dippsås kommer från norra Italien.

Ingredienser

Vitlöksklyftor
4
Sardellfiléer
4
100 g
Olivolja
1 dl

Gör så här

  • Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Hacka sardellfiléerna fint.
  • Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Häll i olivolja.
  • Lägg i vitlök och sardellfiléer och låt sjuda på svag värme i 10 min. Rör om då och då.
  • Servera såsen varm med bröd och grönsaker att dippa.
Markera receptet som tillagat

Gott att doppa i din Bagna Cauda: Lättkokta broccoli- och blomkålsbuketter. Fina och spänstiga selleristjälkar. Morot i stavar. Gul och röd paprika i strimlor. Fänkål i ringar. Champinjoner i kvartar. Väl sköljda, späda rädisor. Gott vitt bröd i stora tärningar – gärna ciabatta eller italienskt lantbröd.

Näringsvärden, per dl

Energi:

790 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0,1 g
Protein: 1,3 % 2,6 g
Fett: 97,6 % 87,1 g
Kolhydrater: 1,1 % 2,2 g
https://www.arla.se/recept/bagna-cauda/