Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

4 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Dessert
Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

Matig och mättande yoghurtglass med avokado och banan. Toppa med det söta och knapriga strösslet och njut!

  • Arla
  • Recept & mat
  • Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

Ingredienser

Mogna bananer
2
Mogna avokados
2
2 dl
Flytande honung
2 msk
Spirulinapulver
1 tsk
Dadlar
4
Pistagenötter
2 msk
Bladpersilja
1 msk

Gör så här

  • Skala och skiva bananerna. Låt ligga i frys minst 3 tim.
  • Skala och kärna ur avokado. Skär i bitar och mixa med banan, yoghurt och honung. Ta undan hälften.
  • Mixa ner spirulinapulver i resten.
  • Rör ihop de två krämerna lite slarvigt så det blir randigt. Lägg upp i portionsskålar och ställ i frysen ca 1 tim.
  • Hacka dadlar, nötter och persilja. Strö över glassen vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

298 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,1 g
Protein: 12,1 % 8,9 g
Fett: 43,6 % 14,7 g
Kolhydrater: 44,3 % 32,5 g
https://www.arla.se/recept/avokadoyoghurtglass-med-dadelstro-pistagenotter-och-persilja/