Aubergineburgare med blåmögelost
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•

Goda, vegetariska hamburgare på pankopanerad aubergine. Burgarna toppar du med blåmögelost och serverar i lättrostade bröd med citronkokt rödlök och gurksallad.
Ingredienser
Aubergine
|
1 |
---|---|
Vetemjöl
|
½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Vatten
|
1 msk |
Panko
|
1 dl |
3 msk | |
4 skivor |
Citronkokt rödlök:
Rödlökar
|
2 |
---|---|
Citron
|
saften av 1 |
Strösocker
|
½ dl |
Gurksallad:
Gurka
|
½ |
---|---|
Fimstrimlad purjolök
|
1½ dl |
Hackad färsk persilja
|
¼ dl |
Rostade pumpakärnor
|
¼ dl |
1 dl | |
Riven vitlöksklyfta
|
½ |
Salt
|
2 krm |
Tillbehör:
Babyspenat
|
40 g |
---|---|
Hamburgerbröd
|
4 |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
630 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 20 g |
Kolhydrater: | 70 g |
Fett: | 29 g |

