Äppelkaka med vaniljsås

Äppelkaka med vaniljsås

Betyg

(48 st)

Äppelkaka av ett recept från förr. En favorit som sköter sig själv i ugnen. Lika god varm som ljummen eller kall!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vaniljsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda strösocker och kanel. Varva äpple och sockerblandningen i en ugnssäker form ca 20 cm i diameter. Blanda ströbröd och farinsocker och strö det över. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och fördela det över ströbrödet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl vispgrädde. Koka upp. Drag kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Tag upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.

Tips:

Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem