Äppelkaka i långpanna

45 min
Frysbar
Äppelkaka i långpanna

En saftig och god kaka som är perfekt när ni är många. Är det någon kakälskare som inte tål nötter? Strö över pumpakärnor istället!

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
3 tsk
75 g
1½ dl

Topping:

Äpplen
ca 6
Malen kanel
3 tsk
Strösocker
3 msk
Grovhackade hasselnötter
¾ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
  • Smält smöret och blanda med mjölken. Rör ner smörblandningen i äggvispet och sikta ner mjölet i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 25x35 cm. Häll i smeten.
  • Skala och klyfta äpplena, blanda med socker, kanel och nötter. Strö äpplena över smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Låt kakan kallna. Skär upp i bitar och servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit med vaniljsås

Energi:

239 kcal

Näringsvärden per bit med vaniljsås
Protein: 4 g
Fett: 9 g
Kolhydrater: 36 g
https://www.arla.se/recept/appelkaka-i-langpanna/