Arla Cultura® Kefir
Lika god som den är god för dig
Det bor en liten trädgård i din mage! Ge den näring och låt den frodas. Varje sked eller klunk Arla Cultura® Kefir rymmer myriader av mjölksyrabakterier och vitamin D och B12. Kefir är dessutom laktosfri.
Arla Kefir fermenteras med kulturer karaktäristiska för kefir och innehåller 13 olika levande mjölksyrabakterier samt jäst. Att äta fermenterad mat med olika typer av levande bakteriekulturer är ett enkelt sätt att variera sin diet. Toppa Kefiren med färska bär, din favoritmüsli eller njut som den är!
Recept med Arla Cultura® Kefir
Vad är Kefir?
Kefir är en fermenterad filmjölk med kulturer karaktäristiska för kefir. Förr i tiden tillverkades Kefir på jäst och kefirkorn, men Arla Kefir tillverkas inte helt enligt den gamla metoden utan innehåller istället jäst och kulturer karaktäristiska för kefir. Kulturerna bidrar till den fräscha och karaktäristiska smaken.
Vid fermenteringen av Arla Kefir kan det bildas kolsyra som gör att det pyser lite när du öppnar förpackningen. Kefir kan dessutom kännas lite spritsigt eller kittlande i munnen och det är precis som det ska vara när kolsyran finns med!
Arla Kefir är en naturlig källa till kalcium och protein och är även berikad med vitamin D och vitamin B12.