Här finns Sveriges bästa semlor 2019

Lästid
1 min
Här finns Sveriges bästa semlor 2019
Publicerad
06 mars 2019

Semlor är hetare än någonsin och för åttonde året i rad har svenska folket röstat på sitt favoritcafé via ett initiativ från semmelälskarna på Arlas sajt *Stans bästa semla.* I år har över 13 000 röster har kommit in på sajten vilket skapar landets i särklass största semmeljury .

I hela svenska folkets semmeltest, Arlas digitala kampanj Stans bästa semla, deltar drygt 2 600 konditorier fördelade över landet, från Kiruna till Ystad. På sajten har svenska folket möjlighet att rösta på sitt favoritcafé och man kan dessutom tävla om boken ”Är semlan en semla”, av konditorn Mattias Ljungberg och fotografen Joel Wåreus, genom att skriva en vinnande motivering.

Resultatet av omröstningen samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad. Hittills har över 13 000 personer gått in på sajten och röstat på sin favorit.

Här finns Sveriges bästa semlor:

Sverige totalt: Stigs Konditori och Servicebutik, Stationsgatan 4, Gullringen

Stockholm: Müllers Bageri & Konditori, Fredsgatan 13, Nynäshamn

Göteborg: Lilla Sur Göteborgs Hantverksbageri AB, Solrosgatan 11, Göteborg

Malmö: Bellevue Konditoriet i Malmö AB, Bellevuevägen 31A, Malmö

Uppsala: Landings Konditori, Kungsängsgatan 5A, Uppsala

Västerås: Kopparlundens Bageri AB, Kopparlundsvägen 7, Västerås

Örebro: Coop Ladugårdsängen, Stenbackevägen 20A, Örebro

Linköping: Tannefors Hembageri AB, Nya Tanneforsvägen 20A, Linköping

Helsingborg: Fika på Berga, Garnisonsgatan 10, Helsingborg

Jönköping: Centralkonditoriet, Östra Storgatan 85B, Jönköping

Norrköping: Kafé Kuriosa, Hörngatan 6, Norrköping

– Intresset för semlor har aldrig varit större, vilket också märks på vår sajt www.stansbasta.se. Siten fortsätter engagera både caféer och konsumenter över hela landet. Sveriges största semmeljury kan inte ha fel! säger Erica Elfving, Channel Manager, Arla Foodservice.

Semlorna är hetare än någonsin och antalet varianter på de traditionella bakverken fortsätter vara mer regel än undantag. På arla.se finns en uppsjö varianter semlor man kan baka hemma. Här finns recept på alltifrån klassiska semlor samt glutenfria semlor till semmeltårta för den som väntar storbesök och självklart även den omtalade semmelpizzan. För den som vill variera sig ytterligare finns också recept på mer oortodoxa varianter som semmelwrap, muffinssemlor och semmellängd med choklad.

För fler resultat och topplista över Sverige, besök: www.stansbasta.se eller kontakta Erica Elfving 076-10 09 346