Våfflor

45 min Brunch Efterrätt Mellanmål
Våfflor

Att göra egen våffelsmet är busenkelt! Här är ett grundrecept på klassisk våffelsmet som gör de frasigaste våfflorna. Med ägg i smeten blir våfflorna lite mer matiga. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör, så lossnar våfflorna lättare.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
4 dl

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

Näringsvärden, per st

Energi:

325 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1 g
Protein: 7,8 % 6,2 g
Fett: 63,9 % 23,5 g
Kolhydrater: 28,3 % 22,6 g
https://www.arla.se/recept/vafflor/