Hjortronsylt

Hjortronsylt

50 min
Hemgjord hjortronsylt är en klassiker på nygräddade våfflor med lättvispad grädde eller serverad varm med vaniljglass. Den är även underbart god till varm brieost.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hjortronsylt/

Gör så här

  • Rensa de färska bären. Häll socker och bär i en kastrull. Sätt på locket och låt stå 30 min.
  • Värm försiktigt upp hjortronen och sjud ca 5 min. Ta från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Förvara sylten svalt.
Klart!
Energi:

191 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Hjortron, färska eller frysta
500 g
Syltsocker eller strösocker
3 dl