Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

1 tim Efterrätt
Belgiska våfflor kommer ursprungligen från Bryssel och är en fyrkantig lite tjockare våffla som gräddas i ett speciellt våffeljärn. Det går också bra att grädda dem i ett vanligt våffeljärn. Belgiska våfflor passar perfekt till en lyxig brunch eller som dessert. Servera våfflorna med färska bär och vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/belgiska-vafflor/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till max 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen.
  • Dela äggen i gulor och vitor (spara vitorna i en bunke) och tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en jämn smet.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Låt vila ca 20 min.
  • Värm ett belgiskt våffeljärn och pensla med smör. Grädda våfflorna i omgångar.
Klart!

Det går också bra att grädda våfflorna i ett vanligt våffeljärn.

Energi:

255 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 11 g

Ingredienser

125 g
3 dl
Vatten
1½ dl
Jäst
½ pkt
Ägg
2
Salt
1 krm
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
7 dl