Franska våfflor

Franska våfflor

40 min Mellanmål Efterrätt
Pariservåfflor, eller franska våfflor, är härligt krispiga småkakor med mjuk smörkräm emellan. De bakas med en kruskavel och garneras med strösocker. Använd pepparkaksformar för att stansa ut dina franska våfflor. Franska våfflor serverades ofta på konditorier under 1950-talet. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/franska-vafflor/

Gör så här

  • Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila minst en tim i kyl.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kavla ut degen tunt gärna med en kruskavel på sockrat bakbord. Ta ut 22 kakor med pepparkaksformar.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt kakorna svalna.
Fyllning:
  • Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggulan och vaniljsockret.
  • Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två till franska våfflor.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
100 g
Vatten
1½ msk
Strösocker
1 dl
Fyllning:
75 g
Florsocker
1 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1½ tsk