Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (155 st)

Mitt betyg:

Jordgubbssylt

Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 2 liter

  • 2 liter jordgubbar
  • 8 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här:

Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim. Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum. Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.

Tips:

Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.

Källa:

Näringsvärden, per burk om ca 2 liter

  • Energi: 3220 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 783 g
  • Fett: 2 g
Skriv ut