Hallonsylt

Hallonsylt

Det är underbart med hemgjord hallonsylt. Gott till pannkaka, fyllning i kakor och i desserter. Varm hallonsylt med vaniljglass är sagolikt gott!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (84 st)

Mitt betyg:

Hallonsylt

Det är underbart med hemgjord hallonsylt. Gott till pannkaka, fyllning i kakor och i desserter. Varm hallonsylt med vaniljglass är sagolikt gott!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 1500 gram

  • 1000 g hallon
  • ½ dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här:

Rensa bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt vattnet. Koka upp långsamt på svag värme under lock och fortsätt koka på svag värme i 5 min. Tillsätt socker, rör om och koka upp. Låt sylten koka på svag värme utan lock i 10 min. Tag bort eventuellt skum med en sked. Rör ut natriumbensoat med en liten mängd sylt och blanda sedan ner det i resten av sylten. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locket. Förvara svalt.

Tips:

Sylt som kokas utan tillsats av extra pektin får oftast en lite lösare konsistens än köpt sylt. Önskas en mer geléaktig sylt finns specialprodukter i form av pektin och speciellt syltsocker att köpa. Följ då receptet på förpackningen.

Källa: