Hallonsylt

Hallonsylt

30 min
Det är underbart med hemgjord hallonsylt. Gott till pannkaka, fyllning i kakor och i desserter. Varm hallonsylt med vaniljglass är sagolikt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonsylt/

Gör så här

  • Rensa bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt vattnet.
  • Koka upp långsamt på svag värme under lock och fortsätt koka på svag värme i 5 min. Tillsätt socker, rör om och koka upp.
  • Låt sylten koka på svag värme utan lock i 10 min. Tag bort eventuellt skum med en sked.
  • Rör ut natriumbensoat med en liten mängd sylt och blanda sedan ner det i resten av sylten.
  • Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locket.
  • Förvara svalt.
Klart!

Sylt som kokas utan tillsats av extra pektin får oftast en lite lösare konsistens än köpt sylt. Önskas en mer geléaktig sylt finns specialprodukter i form av pektin och speciellt syltsocker att köpa. Följ då receptet på förpackningen.

Ingredienser

Hallon
1 kg
Vatten
½ dl
Strösocker
7 dl
Natriumbensoat
1 krm