Våfflor med passionsfruktssirap

Våfflor med passionsfruktssirap

30 min Mellanmål Efterrätt
Klassiska våfflor med en doft av vanilj i smeten blir underbart gott. Servera dessa våfflor med en klick vaniljsmakande smetana och sötsyrlig sirap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-passionsfruktssirap/

Gör så här

  • Bryn smöret till våffelsmeten i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt hälften av mjölken.
  • Rör i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt resten av mjölken och rör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Pensla ev med smör mellan gräddningarna.
  • Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna i en bunke. Blanda ner sirapen.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa smetana lätt tillsammans med vaniljfrön och socker.
  • Servera våfflorna med passionsfruktsirap och vaniljkräm.
Klart!

Vaniljstången kan även bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver.

Energi:

3440 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 357 g
Fett: 199 g

Ingredienser

125 g
5 dl
Vetemjöl
4½ dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 krm
Passionsfrukter
3
Ljus sirap
1 dl
2 dl
Vaniljstång
½
Strösocker
1 msk