Våfflor utan ägg

Våfflor utan ägg

45 min Mellanmål Efterrätt
Här är ett riktigt bra recept på våfflor utan ägg. Allra bäst blir våfflorna om du gör smeten i god tid innan de ska gräddas så den hinner stå till sig. Välj om du vill toppa dina våfflor med t ex söta bär och grädde eller lax och crème fraiche.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vafflor-utan-agg/

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i mineralvattnet och det avsvalnande smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med t ex söta bär och grädde eller lax och crème fraiche.
Klart!

Lägg inte varma våfflor på varandra utan låt våfflorna svalna på ett galler, så håller de sig frasiga.

Energi:

200 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 9 g

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
2 krm
3 dl
Mineralvatten
2 dl