Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Somrig körsbärssylt
Somrig körsbärssylt
30 min
•
Se kommentarer
Är körsbären väldigt mogna går det att kärna ur dem för hand. Enklast är dock att använda en körsbärsurkärnare.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12064)
45 min
Våfflor
(5617)
Budget
Ugnspannkaka
(540)
30 min
Raggmunk med fläsk
(891)
45 min
Köttbullar
(1993)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skölj och kärna ur bären. Lägg bär, vatten och socker i en kastrull.
Koka upp och låt koka på svag värme i 15 min. Skumma några gånger under tiden.
Blanda citronsyra och pektin, efter anvisning på förpackningen, med lite av sylten.
Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förvara kallt.
OBS! Läs på pektinförpackningen vilken mängd som behövs och hur det ska användas.
Klart!
Ingredienser
Körsbär
2 liter
Vatten
½ dl
Strösocker
6 dl
Citronsyra
3 krm
Pektiner
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12064)
45 min
Våfflor
(5617)
Budget
Ugnspannkaka
(540)
30 min
Raggmunk med fläsk
(891)
45 min
Köttbullar
(1993)
45 min
Mördegskakor
(1223)
Budget
30 min
Frasvåfflor
(1187)
35 min
Hallongrottor
(526)
50 min
Enkel ostkaka
(266)
45 min
Våffelsmet
(88)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum