Somrig körsbärssylt

Somrig körsbärssylt

30 min
Är körsbären väldigt mogna går det att kärna ur dem för hand. Enklast är dock att använda en körsbärsurkärnare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korsbarssylt/

Gör så här

  • Skölj och kärna ur bären. Lägg bär, vatten och socker i en kastrull.
  • Koka upp och låt koka på svag värme i 15 min. Skumma några gånger under tiden.
  • Blanda citronsyra och pektin, efter anvisning på förpackningen, med lite av sylten.
  • Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förvara kallt.
  • OBS! Läs på pektinförpackningen vilken mängd som behövs och hur det ska användas.
Klart!

Ingredienser

Körsbär
2 liter
Vatten
½ dl
Strösocker
6 dl
Citronsyra
3 krm
Pektiner