Ugnspannkaka med päron och ingefära

Ugnspannkaka med päron och ingefära

30 min Mellanmål
Ugnspannkaka är ett enkelt sätt att snabbt få fram god och enkel mat på bordet. Denna ugnspannkaka blir extra smakrik med päron, mandel och ingefära. Den är god som den är utan sylt eller andra tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-paron-och-ingefara/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i en smord långpanna.
  • Kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Fördela päronskivorna i formen .Strö över ingefära och mandelspån.
  • Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera den genast eller låt den kallna och skär den i bitar.
Klart!

Förpacka och ta med som mellanmål eller som återhämtning efter träning.

Energi:

140 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
1 tsk
Päron
2
Malen ingefära
1 tsk
Mandelspån
½ dl