Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt örtsmör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (427 st)

Mitt betyg:

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt örtsmör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Tips:

Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 21 g
Skriv ut