Gratinerad hummer med citron och vitlök
Betyg  (324 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt örtsmör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Antal portioner

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad rosmarin
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Tips:

Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 21 g