Chokladmousse
60+ min

Chokladmousse

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (892 st)

Mitt betyg:

Chokladmousse

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Brända mandlar:

  • 1 tsk rivet skal av 1 apelsin
  • ¾ dl strösocker
  • ½ dl mandel

Gör så här:

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Vispa grädden löst). Rör ner socker och en äggula i taget i den varma chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Brända mandlar

Skala en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

Tips:

Hitta olika glas eller portionsformar att hälla upp moussen i, så att varje gäst på festen får sin egen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 36 g
Skriv ut