Chokladmousse
60+ min

Chokladmousse

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.
Betyg (972 st)

Mitt betyg:

Chokladmousse

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Brända mandlar:

  • 1 tsk rivet skal av 1 apelsin
  • ¾ dl strösocker
  • ½ dl mandel

Gör så här:

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Vispa ner äggvispet under kraftig omrörning i den varma smälta chokladen. Vänd ner grädden i chokladsmeten under ständig omrörning. Fördela moussen i glas. Låt moussen stelna i kyl minst en tim, gärna i portionsglas.

Brända mandlar

Skala en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

Tips:

Ställ in moussen 10 min i frysen innan den portioneras upp så hinner luftbubblorna stelna och moussen blir luftigare.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 36 g
Skriv ut