Chokladmousse
Betyg  (734 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Chokladmousse

Recept på chokladmousse på mörk choklad, ägg och vispgrädde. Servera denna lena chokladmoussen i portionsskålar med brända, hackade mandlar på toppen.

Antal portioner

Ingredienser

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad

Bränd mandel:

  • 12 dl mandlar
  • 34 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal

Gör så här:

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme. Bränd mandel: Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

Källa: