Chokladmousse
Betyg  (904 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Chokladmousse

Festlig favoritdessert som är enkel att göra. Brända mandlar på toppen ger crunch och smak.

Antal portioner

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 äggulor

Brända mandlar:

  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • ¾ dl strösocker
  • ½ dl mandel

Gör så här:

Smält chokladen i mikron eller i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den varma chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Brända mandlar

Skala en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

Tips:

Hitta olika glas eller portionsformar att hälla upp moussen i, så att varje gäst på festen får sin egen.

Källa:

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 36 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg