Knäck

Knäck

Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel och ströbröd i smeten.

Receptet gäller för 75 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (1454 st)

Mitt betyg:

Knäck

Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel och ströbröd i smeten.

Receptet gäller för 75 st

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.

Källa:

Rekommenderade produkter