Saffransskorpor

Saffransskorpor

1 tim
Spröda saffransskorpor som passar till julens alla kalas. Gör en stor sats och lägg i en vacker burk som ställs fram till kaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransskorpor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Grovhacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser utom nötterna till en deg. Knåda in nötterna i degen.
  • Dela den i fyra bitar och rulla ut till rullar ca 3 cm i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen.
  • Lägg tillbaka skorporna på plåten och låt torka minst 15 min i ugnens eftervärme.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Pistagenötter
1 dl
150 g
Strösocker
1½ dl
Akaciahonung
2 msk
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Vatten
2 msk