Rödkålssallad med äpple

Rödkålssallad med äpple

30 min
Krämig rödkålssallad med syrlighet och sötma från äpple. Salladen toppas med nötter för krispighet och smak. God på julbordet eller som tillbehör till lunch eller middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodkalssallad-med-apple/

Gör så här

  • Strimla rödkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla äpplena.
  • Blanda kål och äpplen med vinäger och gräddfil i en bunke, smaka av med salt och peppar.
  • Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Hacka dem och strö över salladen tillsammans med bladpersiljan.
Klart!
Energi:

812 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Rödkål
500 g
Röda äpplen
2
Äppelcidervinäger
1 msk
2 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Hasselnötter
½ dl
Hackad bladpersilja
½ dl