Stekt gnocchi med tomatsås

30 min
Stekt gnocchi med tomatsås

Stekt potatisgnocchi i en fyllig tomatsås med smak av vitlök, citron och färsk basilika – en enkel och smakrik vardagsrätt som snabbt blir en ny favorit. Toppa med finriven Castello® Aged Havarti för extra krämighet och sälta. Perfekt när du vill laga något gott med få ingredienser – helt utan stress.

Nytt

Ingredienser

Potatisgnocchi
800 g
25 g
Färsk basilika
1 kruka
Citron, finrivet skal
1
100 g

Tomatsås:

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
25 g
Passerade tomater
500 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk

Sallad:

Fänkål
1
Pressad citronsaft
Rucola
70 g
Päron eller nektariner
2
Hasselnötter
½ dl

Gör så här

  • Börja med att lägga potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten.
  • Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök och vitlök 6-8 min på svag värme.
  • Rör ner tomater, chili flakes och salt. Sjud 10-15 min.
  • Häll av potatisgnocchi i ett durkslag. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek gnocchin tills den fått fin färg och blivit krispig.
  • Häll tomatsåsen över gnocchin och blanda väl. Vänd ner grovhackad basilika och finrivet citronskal.
  • Sallad: Strimla fänkålen och blanda med lite pressad citronsaft efter smak. Skär päron eller nektariner i bitar. Blanda med fänkål och rucola. Toppa med hackade nötter och gärna finrivet citronskal.
  • Toppa stekt gnocchi med finriven ost och basilika. Servera direkt med salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

661 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,4 g
Protein: 11 % 17,9 g
Fett: 35,6 % 26,6 g
Kolhydrater: 53,4 % 87 g
https://www.arla.se/recept/stekt-gnocchi-med-tomatsas/