Stekt gnocchi med tomatsås
30 min
•
Stekt potatisgnocchi i en fyllig tomatsås med smak av vitlök, citron och färsk basilika – en enkel och smakrik vardagsrätt som snabbt blir en ny favorit. Toppa med finriven Castello® Aged Havarti för extra krämighet och sälta. Perfekt när du vill laga något gott med få ingredienser – helt utan stress.
Nytt
Ingredienser
|
Potatisgnocchi
|
800 g |
|---|---|
| 25 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
| 100 g |
Tomatsås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 25 g | |
|
Passerade tomater
|
500 g |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Sallad:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Pressad citronsaft
|
|
|
Rucola
|
70 g |
|
Päron eller nektariner
|
2 |
|
Hasselnötter
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
661 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 11 % | 17,9 g |
| Fett: | 35,6 % | 26,6 g |
| Kolhydrater: | 53,4 % | 87 g |