Stekt gnocchi med tomatsås

30 min
Stekt gnocchi med tomatsås

Stekt potatisgnocchi i en fyllig tomatsås med smak av vitlök, citron och färsk basilika – en enkel och smakrik vardagsrätt som snabbt blir en ny favorit. Toppa med finriven Castello® Aged Havarti för extra krämighet och sälta. Perfekt när du vill laga något gott med få ingredienser – helt utan stress.

Nytt

Ingredienser

Potatisgnocchi
800 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
25 g
Passerade tomater
500 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk
25 g
Färsk basilika
1 kruka
Citron
1
100 g
Hasselnötter
½ dl

Sallad:

Fänkål
1
Rucola
70 g
Nektariner eller päron
2

Gör så här

  • Börja med att lägga potatisgnocchi i skål och täck med kallt vatten.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och vitlök 6-8 min på svag värme. Rör ner tomater, chili flakes och salt. Sjud 10-15 min.
  • Häll av potatisgnocchi i ett durkslag. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek gnocchin tills den fått fin färg och blivit krispig.
  • Häll tomatsåsen över gnocchin och blanda väl. Vänd ner grovhackad basilika och finrivet skal av citronen.
  • Gör salladen. Strimla fänkålen och blanda med pressad citronsaft. Skär nektarinen eller päronen i bitar. Blanda med rucola.
  • Toppa stekt gnocchi med finriven ost och hackade nötter. Servera direkt med salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

664 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,4 g
Protein: 11,3 % 18,4 g
Fett: 35,7 % 26,8 g
Kolhydrater: 53 % 86,6 g
https://www.arla.se/recept/stekt-gnocchi-med-tomatsas/