Skaldjursbisque med hummer och picklad gurka
                                
                                    1 tim
                                
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En bisque är en fransk soppa gjord på silad skaldjursbuljong. Med hummer blir den till en lyxig förrätt.
 
    Ingredienser
Skaldjursbisque:
| 
                                            
                                                Kokt hummer
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Räkskal
                                            
                                     | ca 250 g | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Fänkål, skivad
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Gul lök, skivad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Rotselleri, tärnad
                                            
                                     | ¼ | 
| 
                                            
                                                Tomater, tärnad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor, skivad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Kumminfrön
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 liter | 
| 5 dl | |
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gurksallad:
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 msk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Fänkål
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Schalottenlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Finhackad färsk dill
                                            
                                     | 2 msk | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Citronsaft
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
Skaldjursbisque:
Gurksallad:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Många sparar och fryser in överblivna räkskal för framtida soppkok. Men du kan givetvis använda skalet från färska räkor till detta recept. Räkorna kan du sedan använda som topping tillsammans med hummern och salladen.
Näringsvärden, per port
Energi:
749 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g | 
| Protein: | 19,7 % | 36,3 g | 
| Fett: | 70,9 % | 60,1 g | 
| Kolhydrater: | 6,3 % | 11,7 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
    