Salsa med fänkål och päron

15 min
Salsa med fänkål och päron

Denna salsa på päron och fänkål passar utmärkt att servera till grillat kött, kyckling eller fisk. Gräddfilen gör salsan härligt krämig och frisk.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Fänkål
1
Päron
2
2 dl
Pressad citronsaft
2 tsk
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Ansa fänkålen och skala päronen. Skär dem i små tärningar. Blanda fänkål, päron och gräddfil.
  • Smaksätt med citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  • Servera till grillat kött.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/salsa-med-fankal-och-paron/