Rostade skinkcrisp

15 min Buffé
Rostade skinkcrisp

Krispigt tillbehör på lufttorkad skinka och brödkrutonger med smak av fänkål. Underbart gott till ostbricka, sallader eller som piffig kryddning till andra rätter.

Ingredienser

Lufttorkad skinka
100 g
Surdegsbröd
150 g
Fänkålsfrön
½ tsk
Rapsolja
1½ msk

Gör så här

  • Skär skinkan i ½ -1 cm breda strimlor. Kantskär och dela brödet i 1 cm stora bitar.
  • Hetta upp oljan i en panna. Lägg i skinkan och rosta den under omrörning tills den blir spröd.
  • Tillsätt bröd och fänkål och rosta tills brödet blivit krispigt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/rostade-skinkcrisp/