Rödbetskräm med gräddfil och oliver

Rödbetskräm med gräddfil och oliver

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Sommarens grillade fiskar smakar utmärkt med en vacker rödbetskräm som sällskap. Krämen är också supergod till nybakat bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, 40–45 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Mixa i en matberedare tillsammans med smör, potatis, citronsaft och det mesta av dillen till en slät puré. Smaka av med svartpeppar. Dela oliverna i halvor. Fördela krämen på fyra tallrikar, rör ner gräddfil med en gaffel, strö över kapris och oliver, garnera med dill.

Tips:

Passar också till rökt fisk t ex makrill och böckling.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem