Rödbetskräm med gräddfil och oliver

Rödbetskräm med gräddfil och oliver

Betyg

(11 st)

Sommarens grillade fiskar smakar utmärkt med en vacker rödbetskräm som sällskap. Krämen är också supergod till nybakat bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, 40–45 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Mixa i en matberedare tillsammans med smör, potatis, citronsaft och det mesta av dillen till en slät puré. Smaka av med svartpeppar. Dela oliverna i halvor. Fördela krämen på fyra tallrikar, rör ner gräddfil med en gaffel, strö över kapris och oliver, garnera med dill.

Tips:

Passar också till rökt fisk t ex makrill och böckling.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem