Rocky road de luxe

Rocky road de luxe

1 tim Efterrätt
En maffig dessert som innehåller allt man kan önska sig i ett och samma recept: chokladmousse, glass, kolasås, knaprig havrekrisp, marshmallows och björnbär. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.

Gör så här

  • Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt.
  • Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Koka kraftigt utan lock tills såsen tjocknar, 10-15 min. Låt såsen kallna.
Havrekrisp:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rör om några gånger under tiden.
Servering:
  • Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär och marshmallows i glas.
  • Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås.
Klart!
Tips:

Havrekrispet kan du förbereda flera dagar i förväg.

Energi:

615 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Chokladkräm:
Vit choklad
75 g
1 dl
Kolasås:
¾ dl
2 msk
Strösocker
2 msk
Sirap
2 msk
Havrekrisp:
25 g
Vetemjöl
2 tsk
Havregryn
½ dl
Strösocker
½ dl
Björnbär
175 g
Minimarshmallows
ca 30
Vaniljglass
2 dl