Ostdipp med rotfruktsstavar

15 min Buffé Förrätt Tillbehör
Ostdipp med rotfruktsstavar

En dipp kan gästerna bjudas på direkt när de kommer till festen. Ostdippen kan stå färdig och rotfruktsstavarna kan ligga i en skål med vatten i kylen fram till serveringen.

Ingredienser

150 g
5 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Salt och peppar
Hackad färsk persilja
½ dl

Rotfruktsstavar

Rättikor
2
Gula morötter
3
Morötter
2
Blekselleri
2 stjälkar
Fänkål
½

Gör så här

  • Riv osten och blanda med gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.
  • Skala rättika och morötter och skär dem i stavar. Ansa och skär selleri och fänkål i stavar.
  • Lägg stavarna i iskallt vatten och ställ även dem i kylen fram till servering.
  • Låt stavarna rinna av och servera tillsammans med dippsåsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

144 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,9 % 6,7 g
Fett: 63,7 % 10,4 g
Kolhydrater: 17,4 % 6,2 g
https://www.arla.se/recept/ostdipp-med-rotfruktsstavar/