Mjölkchokladdipp

Mjölkchokladdipp

Efterrätt
En läcker dipp att servera till färska bär, frukt och smörstekt sockerkaka. Smält mjölkchoklad och blanda med yoghurten till en slät smet. Häll i en skål och ställ i kyl minst 30 min.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladdipp/

Gör så här

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt yoghurten och rör till en slät smet. Häll i en skål och ställ i kyl minst 30 min.
  • Skär sockerkakan i stavar och stek dem gyllenbruna i smör.
  • Dela och kärna ur päronet. Skär i klyftor. Dela jordgubbarna på hälften.
  • Servera smörstekt sockerkaka, bär och frukt med dippen.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Mjölkchoklad
150 g
2 dl
Sockerkaka
4 bitar
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Päron
1
Jordgubbar
200 g