Mjölkchokladdipp

Mjölkchokladdipp

En läcker dipp att servera till färska bär, frukt och smörstekt sockerkaka. Smält mjölkchoklad och blanda med yoghurten till en slät smet. Häll i en skål och ställ i kyl minst 30 min.

Ingredienser

Mjölkchoklad
150 g
2 dl
Sockerkaka
4 bitar
2 msk
Päron
1
Jordgubbar
200 g

Gör så här

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt yoghurten och rör till en slät smet. Häll i en skål och ställ i kyl minst 30 min.
  • Skär sockerkakan i stavar och stek dem gyllenbruna i smör.
  • Dela och kärna ur päronet. Skär i klyftor. Dela jordgubbarna på hälften.
  • Servera smörstekt sockerkaka, bär och frukt med dippen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

546 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 5,5 % 7,4 g
Fett: 51,2 % 31,6 g
Kolhydrater: 43,3 % 58,1 g
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladdipp/