Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör

Helgrillad blomkål med rivet ost- och gräslökssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

60+ min

Grillen lockar fram en härlig sötma ur blomkålen som får gott sällskap av smör med smakrik ost och gräslök. Gör gärna lite extra av kryddsmöret, passar till det mesta från grillen!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ost- och gräslökssmör:

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att blanda ingredienserna till ost- och gräslökssmöret. Låt stå i frysen minst 1 tim.
  2. Behåll blomkålens blad och rot, spraya runt om med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  3. Grilla på indirekt värme under lock ca 1 tim, tills blomkålen mjuknat. Lägg upp blomkålen och riv rikligt med ost- och gräslökssmör över.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut