Grillad sallad med avokado och vitost

Grillad sallad med avokado och vitost

30 min Förrätt
Att grilla salladen är ett enkelt sätt att höja smakerna flera nivåer. Den grillas bara en kort stund, så att man får in rökigheten men ändå bibehåller krispet. Jättegott och enkelt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-sallad-med-avokado-och-vitost/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Tärna vitosten.
  • Hetta upp en grillpanna. Dela salladen på längden och pensla snittytan med lite olivolja. Grilla snittytan ca 1 min. Låt svalna.
  • Skiva avokadon och rödlöken. Blanda med granatäpplekärnor och mynta i en skål.
  • Fördela avokadosalladen på tallrikar och lägg på gemsalladen. Toppa med vitost och ringla över dressingen. Servera genast.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 28 g

Ingredienser

200 g
Gemsallad
4
Avokados
2
Granatäppelkärnor
200 g
Rödlök
½
Färsk mynta, hackad
2 msk
Olivolja
Dressing:
Olivolja
2 msk
Citron, saften från
1
Apelsin, saften från
½
Malen spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm