Grillad sallad med avokado och vitost
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Förrätt
Tillbehör
•
Att grilla salladen är ett enkelt sätt att höja smakerna flera nivåer. Den grillas bara en kort stund, så att man får in rökigheten men ändå bibehåller krispet. Jättegott och enkelt!
Ingredienser
| 200 g | |
|
Gemsallad
|
4 |
|
Avokados
|
2 |
|
Granatäppelkärnor
|
200 g |
|
Rödlök
|
½ |
|
Färsk mynta, hackad
|
2 msk |
|
Olivolja
|
Dressing:
|
Olivolja
|
2 msk |
|---|---|
|
Citron, saften från
|
1 |
|
Apelsin, saften från
|
½ |
|
Malen spiskummin
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
357 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,7 g |
| Protein: | 13,9 % | 12,2 g |
| Fett: | 69,8 % | 28,2 g |
| Kolhydrater: | 16,3 % | 14,3 g |