Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Betyg

(0 st)

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 färska lökar

Glaze:

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlepasta
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat. Smaka av med salt. Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Är glazen för tjock kan du späda med vatten, är den för tunn kan du koka den lite till.

FUNKAR DETTA ÄVEN PÅ GRILLEN? (STORA BOKSTÄVER SÅ NI SER ATT DET ÄR EN FRÅGA OCH INGET TIPS :) )

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem