Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze - Recept | Arla
Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 färska lökar

Glaze:

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlepasta
  • ½ tsk salt

Gör så här

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat. Smaka av med salt.
  3. Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Är glazen för tjock kan du späda med vatten, är den för tunn kan du koka den lite till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: