Grillad ananas med yoghurtglass

20 min Dessert Efterrätt
Grillad ananas med yoghurtglass

Grillad ananas är makalöst gott till efterrätt! Varm ananas, rostad kokos och svalkande glass med kardemumma.

Ingredienser

Färsk ananas
1
1 msk
Kokosflingor
1 dl
Vaniljglass
½ liter
2 dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk

Gör så här

  • Rosta kokosen i torr, varm stekpanna.
  • Skär ananasen i klyftor och pensla snittytorna med smör-&rapsolja. Grilla ca 3 min på varje sida.
  • Låt glassen halvtina. Blanda den med yoghurt och kardemumma.
  • Strö kokosen över ananasen och servera med glassen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/grillad-ananas-med-yoghurtglass/