Green goddess-sallad på grönkål
20 min
Buffé
Huvudrätt
•

Denna green goddess-sallad är gjord på grönkål och är toppad med granatäpple. Dressingen består av färska örter, avokado, nötter och gräddfil. Den passar alldeles utmärkt att servera på julbordet till köttbullar och kallskuret, men den är även god att njuta av även resten av året. Toppen att servera till allt grillat!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Dressing:
Färsk basilika
|
1 kruka |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Bladpersilja
|
50 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Avokado
|
1 |
Skalade pistagenötter
|
1 dl |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Sallad:
Grönkål
|
250 g |
---|---|
Salladslök
|
1 knippe |
Skållad mandel
|
2 dl |
Granatäppelkärnor
|
ca 1 dl |
Flingsalt
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 17 g |
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 15 g |
Fett: | 41 g |

