Frukostbullar med cottage cheese

40 min
Frukostbullar med cottage cheese

Saftiga, proteinrika frukostbullar som är enkla att göra och helt utan mjöl. KESO® Cottage cheese och ägg ger bullarna en mättande och näringsrik bas, medan havregrynen ger fin struktur och smak. Perfekt till frukost eller mellanmål!

Nytt

Ingredienser

500 g
Ägg
7
Havregryn
10 dl
Bakpulver
1 msk
Salt
1½ tsk
Vallmofrön
1 tsk

Gör så här

  • Vispa ihop cottage cheese och ägg i en bunke. Blanda ner havregryn, bakpulver och salt. Rör ihop med en trägaffel.
  • Låt degen svälla ca 20 min.
  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Forma degen till ca 14 jämnstora bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö vallmofrön på bullarna.
  • Grädda i ugnen 20-25 min. De är klara när de har en innertemperatur på 98° och fått fin färg.
  • Låt frukosfrallorna svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden

Energi:

2297 kcal

Energidistribution % Näringsvärden
Fiber: - 27,2 g
Protein: 25,7 % 145,2 g
Fett: 31,8 % 82,6 g
Kolhydrater: 42,5 % 240,4 g
https://www.arla.se/recept/frukostbullar-med-cottage-cheese/