Blåbärsglass med marängtopp

Blåbärsglass med marängtopp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Hemlagad blåbärsglass med varm och fluffig maräng på toppen. En variant på Glace au four men med färsk frukt, bär och blåbärsglass istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glass:

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen. Sätt ugnen på grill. Skär bär och frukt i bitar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker. Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 min tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem