Blåbärsglass med marängtopp

Blåbärsglass med marängtopp

30 min Efterrätt
Hemlagad blåbärsglass med varm och fluffig maräng på toppen. En variant på Glace au four men med färsk frukt, bär och blåbärsglass istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarsglass-med-marangtopp/

Gör så här

  • Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Skär bär och frukt i bitar.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker.
  • Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng.
  • Sätt in glasen i övre delen av ugnen ½-1 min tills marängen får färg.
  • Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
  • Servera genast.
Klart!

Ingredienser

Glass:
Frysta blåbär
225 g
2 dl
Florsocker
1 dl
Blandade färska bär t ex jordgubbar
4 dl
Nektariner
2
Maräng:
Äggvitor
2
Strösocker
1 dl