Boxholms® ost Svensk ost sedan 1890

Boxholms Mejeri arbetar med närproducerade råvaror och tillverkar milda, lagrade och smaksatta hårdostar. Sedan starten 1890 ystas ostarna av svensk mjölk från närliggande gårdar och än idag finns alla gårdar inom fem mils radie.

Många förknippar Boxholms med den runda gräddosten och det är inte så konstigt. Den är ju originalet – Sveriges första gräddost, som började produceras redan 1952 och har behållit samma välkända form sedan dess. Boxholms sortiment är idag brett och här finner du smakrik Borgmästarost liksom ekologisk ost men även smaksatta specialiteter som den klassiska kryddosten och ost med smak av chili eller havssalt och örter, för att nämna några.

Nyhet – en smak signerad Årets Kock 2017

Det anrika mejeriet Boxholm utmanar återigen osthyllan med en ny, spännande smaksättning. Den här gången är det stjärnkocken Johan Backéus som sätter smaken på årets uppstickare – en örtkryddad nyhet med fänkål och dillfrö.

Fänkål & Dillfrö

Boxholms Fänkål & Dillfrö har tagits fram som ett unikt smaksamarbete med vinnaren av Årets Kock 2017, Johan Backeus.

Johans signum som matkreatör märks tydligt i valet att låta fänkålen och dillens friska anistoner dominera upplevelsen av osten. Förutom den åtråvärda utmärkelsen som Årets Kock 2017 har Johan gjort sig ett namn med sin utpräglat nordiska stil och förkärlek till enkla råvaror.

– Jag ville smaksätta en ost där användningsområdet var obegränsat och funkade hela året, förklarar Johan. Jag älskar fänkål. Det kan nog alla som känner mig intyga! Och fänkål, dill och ost passar ju till så mycket. I skaldjurspasta, lasagne eller omelett men också till alla de högtider som vi har. Jul, påsk, midsommar eller varför inte till kräftskivan, funderar han.

Läs mer om Fänkål & Dillfrö

Recept med nya Fänkål & dillfrö

Boxholms® ost Alla Boxholms® ost-produkter